Om Habo

Rondellen vid länsväg 195Rondellen vid länsväg 195

Ta dig tid att uppleva Habo kommun. Här finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö. Dessutom tar det inte många minuter till Jönköping om man vill uppleva storstadspuls.

Habo kommun har över tre mil gräns mot Vätterns sydvästra strand. Kommunen ligger i landskapet Västergötland men tillhör sedan 1998 Jönköpings län.

 

Kommunen är inne i ett mycket expansivt skede. Attraktiva tomter med sjöutsikt mot Vättern gör att familjer står i kö för att köpa tomt och bygga sitt drömhus här.

I turistkretsar är Habo kommun mest känd för sin unika träkyrka, som så när blivit såld till Stockholm och Skansen om inte framsynta sockenbor motsatt sig en försäljning. Haboborna är idag mycket tacksamma och glada över att de har sin unika träkyrka kvar.

I Habo handlar det mesta om småskalighet. Det är lätt att komma nära naturen antingen man föredrar att uppleva den för sig själv i lugn och ro eller tillsammans med andra. Här finns goda möjligheter till unika upplevelser, speciellt för den som är intresserad av kultur, cykelturer, vandring, bad, båtliv, fiske eller bär- och svampplockning.

Habo kommun

Habo kommun ansvarar för informationen och sidans innehåll.

Material publiceras av Pia Lindberg och ansvarig för sidan är Thomas Lundh.

Tel. 036-442 81 16,
442 81 15

 

 

Turistinformation

Turistinformationen finns på biblioteket, Jönköpingsv. 
Telefon: 036-442 81 11
Öppettider:
mån - tor 10-17, fre 10-16