Habo vägkyrka och sommarcafé

Stanna upp en stund och njut av den vackra kyrkan och omgivningarna

Vägkyrka i Habo kyrka

Kyrkan är öppen 09.00 - 17.00 varje dag under perioden 28 juni till 14 augusti. Under öppettiden kan du strosa runt i kyrkan på egen hand och titta, eller vara med på en av de guidade turerna som går varje dag klockan 11.00, 12.00, 15.00 och 16.00. Guidningen är gratis och du behöver nte föranmäla dig.

Gudstjänst firas varje söndag kl. 10,utom de söndagar då det istället firas kvällsgudstjänst med musik. Datum för dessa tillfällen hittar du i kalendern för Habo kyrka på Svenska kyrkans webbplats.

Sommarcafé i Sockenstugan

I Vägkyrkans café kan du umgås och fika hembakat, här finns också försäljning av Fairtrade-produkter, böcker och vykort.

Caféet är öppet 28 juni- 14 augusti, måndagar-lördagar kl. 10.00-17.00, söndagar kl. 11.00-17.00. På lördagar serveras förutom fika de mycket populära våfflorna på caféet.

Aktiviteter för både stora och små

Gillar du att sticka och virka? Varje tisdag kl. 14.00-16.00 är du välkommen att sticka i gemenskap i Vägkyrkans café.

Orgeln i Habo kyrka firar 60 år! Det firas med bland annat orgelvisningar och en utställning om kyrkomusik. Datum och tider för orgelvisningarna hittar du i kalendern för Habo kyrka på Svenska kyrkans webbplats.

Sommarmusik anordnas i någon av kyrkorna i Habo pastorat varje helg, hitta när och var i kalendern för Habo pastorat på Svenska kyrkans webbplats.

Allsångskvällari Sockenstugan finns också på programmet under sommaren, läs mer om det på Svenska kyrkans webbplats.

För barnen på besök i Vägkyrkan blir det i fullt upp med att leta kyrkråttor i Habo kyrka. Alla barn som hittar alla råttor får en gratis glass i Vägkyrkans café!

När råttorna hittats kan man gå till lekkyrkan i Sockenstugan och prova prästens kläder, leka dop och läsa i Barnens Bibel med mera eller pyssla i pysselhörnan.

Habo kyrka Habo kyrkby, Prästebolet 3